Mergel Rouwet - Aan de Fremme 51, 6269 BK, Margraten, Zuid Limburg, Nederland.
Home Nieuws Mergel doorbraak ENCI naar Groeve de Schark

Mergel doorbraak ENCI naar Groeve de Schark

Mergel Rouwet maakt de aanzet gang in de Groeve de Schark
Ze zijn door. De firma Rouwet heeft een aantal weken met man en macht gewerkt om een vijfendertig meter lange bochtige gang te graven vanuit de ENCI groeve naar een grot in het Jekerdal: groeve de Schark. Het was de bedoeling om op een van de diepste plekken van de grot, 'het kamertje' uit te komen en waar ze wonderwel in zijn geslaagd.
Verbindingsgangen en nieuwe toegangen maken behoort tot een van de activiteiten van Fer Rouwet en zijn jongens. Eerder hebben ze al doorbraken gemaakt in de St. Pietersberg, maar ook de nieuwe toegang naar de Sibbergroeve op de kop van de Daalhemmerweg aan het kruispunt. Later is op spectaculaire wijze  door middel van een honderdtwintig meter lange tunnel, deels dwars door een instortingsgebied, een nieuwe toegang gemaakt vanaf de Plenkertstraat naar de Gemeentegrot in Valkenburg.
Centimeter precies zijn de blokbrekers bij deze doorbraken op de juiste plek uit gekomen, daarbij aangestuurd met de theodoliet  van de grotmeter. Megel Rouwet heeft doorbraak ENCI groeve naar Groeve de Schark.